Party šatori u građevini

Dolaskom zimskog razdoblja i niskih temperature broj zabava na otvorenom je reduciran. Ukoliko se tome pridoda kiša ili snijeg onda je za očekivati zatvaranje šatora u skladište i čekanje toplijih dana. Nama kao iznajmljivačima i prodavačima šatora i šatorske opreme to nikako nije cilj te smo primoreni pronaći druga rješenja.

Što obuhvaća građevinski sektor?

Građevinski sektor obuhvaća proizvodnju građevnih elemenata, građevnog materijala za ugradnju te predgotovljenih građevnih konstrukcija, objekata i sklopova. Veliki dio cjelokupne građevinske industrije vezan je uz vanjske radove pa se tako suočava sa istim problemima kao i mi prilikom dolaska zimskog razdoblja. Prema karakteru i vrsti poslova građevinsku tehniku dijelimo u dvije grupe: visokogradnja i niskogradnja.

Dok u visokogradnji ne možemo puno pomoći u niskogradnji koja obuhvaća izgradnju prometnica i hidrotehničkih građevina pronalazimo put k rješenjima.

Simbioza nespojivoga

Iako naizgled, građevina i zabava, kao dva ista pola koji se razilaze i nemaju dodirnih točaka, građevinska industrija u zadnje vrijeme podleže nedostatku vremena i lovu na zadane rokove. U zadnjih mjesec dana odradili smo nekoliko montaža izvan domene zabave, a dva nama najzanimljivija ćemo i opisati:

Izgradnja sljemenske žičare
  • Pozicija: stanica sljemenske žičare
  • Zadatak: pločenje cca 5000 m2  okolnog područja

Zadatak građevinskih poduzeća je popločiti područje oko stanice u dogovorenom roku. Problem predstavlja kiša koja se predviđa u nadolazećim danima. Rješenje smo ponudili u obliku montažnog šatora koji zbog manje mase, od industrijskog, se lakše pomiče i tako pruža radnicima sklonište od kiše i neometano izvršavanje pločenja.

Izgradnja bazena
  • Pozicija: Zagreb
  • Zadatak: izrada hidroizolacije i pločenje bazena

Zadatak građevinskog poduzeća je dovršiti bazen u dogovorenom roku. Rješenje problema bilo je isto kao i u prvom primjeru, ali svakako nam je ova aplikacija pružila veći izazov i na kraju zadovoljstvo nego prva. Izazov je bio nedostatak slobodnog prostora za montažu i montaža konstrukcije preko bazena. Ovdje nije bilo bitno da je šator pomičan, već samo da pruža zaštitu od nevremena. Prednost je ta što je šator i grijan pa tako predstavlja ugodne radne uvjete usprkos vanjskim uvjetima.

Kompletnu našu opremu vezanu uz prodaju opreme možete pronaći na slijedećem linku.

Za sva dodatna pitanja i pomoć stojimo vam na usluzi.